Tämä on pitkäaikaisen moottoriurheiluharrastajan blogi, jossa muutamalla sanalla kerron, mitä kilpailukuvausmatkoillani vastaan on tullut...

Hieman moottoriurheilutaustaani; ensimmäinen kilpailuni oli Keimolan Syysajot 1976, joten lukeudun siihen harvalukuiseen aktiiviharrastajien joukkoon, joka pystyy sanomaan kilpailleensa legendaarisessa Keimolassa. Siinäpä ne sitten uran maineteot  taitaa ollakkin... Uraan sisältyy mm. Karting-, JM-, Ralli- Rallisprint- ja Ratakilpailuja, enenmän "kotonani" tunnen olevani asfaltilla ajettaessa.

Pitkään harrastusajanjaksoon sisältyy paljon hienoja hetkiä, mutta myös synkempiä tapahtumia.  Olen ikäänkuin aitiopaikalta päässyt seuraamaan nuorien kilpailijoiden nousua pienistä innokkaista karting-harrastajista aina maailmanmestareiksi asti.  Valitettavasti olen myös nähnyt monien haaveiden kariutumisen. Se kai liittyy lajiin  koska jokainen asettaa omat tavoitteensa joita tavoittelee. Niin sen ainakin pitäisi mennä. En tässä yhteydessä puhu enempää esim. kartingissa esiintyvästä tavoitteiden ja paineiden asettamista alaikäisten kuljettajien harteille (sitä esiintyy toki myös muussa nuorisourheilussa). Ihmettelen vain kymmenien- ja jopa satojentuhansien kilpailubudjettien kasaamista kuljettajille, jotka eivät edes vielä tiedä, mitä elämältään haluavat.  Isät ja taustajoukot tietävät kyllä sitäkin paremmin...(nyt tämä kuitenkin lipsahti paasauksen puolelle!).